Haber Elazığ - Elazığ Haber
Haber Elazığ - Elazığ Haber
EKONOMİ

‘Kobilerimize ikinci nefes kredisi başlıyor’

TOBB Nefes Kredisi tekrar başlıyor.

‘Kobilerimize ikinci nefes kredisi başlıyor’
Paylaş:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)  Kredi Garanti Fonu (KGF) ve bankalar iş birliğiyle KOBİ’lere yönelik Nefes Kredisi tekrar başlıyor.
Başvuruların 2 Ekim 2025 tarihinde açılacağını ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, bir firmanın azami 1,5 milyon TL’ye kadar kredi kullanabileceğini, kredi hacminin toplam büyüklüğü ise 25 milyar TL olduğunu dile getiren Alan açıklamasında şu görüşlere yer verdi:"Odamıza kayıtlı KOBİ üyelerimiz 2 Ekim 2025 tarihinden itibaren kredi başvurusu yapabilecekler.  Nefes Kredisi kapsamında bir firmanın azami 1,5 milyon TL’ye kadar kredi kullanabileceğini, kredi hacminin toplam büyüklüğü ise 25 milyar TL olacak.
Krediler, ilk 6 ayı anapara ödemesiz şekilde azami 36 ay vadeli, kredi 24 aya kadar yüzde 33, 24 ay üzeri yüzde 32 faizle kullandırılacak. Başvurular; Halkbank, VakıfBank, Ziraat Bankası, Denizbank, Garanti Bankası, Akbank ve Ziraat Katılım şubelerinden yapılabilecek."
Ülkemizin ve şehrimizin kalkınmasında kritik rol oynayan KOBİ’lere uygun şartlarda finansman imkânı tekrar sunmak adına önemli bir adım atan TOBB Başkanı Sn. Rifat Hicarcıklıoğlu'na teşekkür ettiklerini ifade eden Başkan Alan,  TOBB ve Elazığ TSO  olarak her zaman ve zeminde  reel sektörün yanında olmaya devam edeceklerini dile getirerek finansa ulaşmada birtakım zorluklar çeken iş dünyası için  tekrar başlatılan Nefes kredisinin işletmelere  hayırlı olması dileğinde bulundu.

Bu haber Haber Elazığ - Elazığ Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et ‘Prim gün sayısı düşürülmeli’

Akışın sonuna geldiniz.