Haber Elazığ - Elazığ Haber
Haber Elazığ - Elazığ Haber
EKONOMİ

Adilcevaz’dan yurdun dört bir yanına ceviz fidanı

BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Adilcevaz ilçesine özgü ceviz fidanına yurdun dört bir yanında olan talep her geçen gün artıyor.

Adilcevaz’dan yurdun dört bir yanına ceviz fidanı
Paylaş:
BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Adilcevaz ilçesine özgü ceviz fidanına yurdun dört bir yanında olan talep her geçen gün artıyor.
Tescilli marka olan ve kabuğu ince, içi de bembeyaz olan Adilcevaz cevizinin fidanları, bahar mevsimiyle yurdun dört bir yanına gönderiliyor. Adilcevaz halkı bu cevizden ceviz reçeli, ceviz sabunu, ceviz kolonyası yaparken, artan talep ise üreticileri sevindiriyor.
Halil Milli isimli vatandaş, Adilcevaz cevizinin tadı ve kalitesiyle çok iyi bir ceviz olduğunu belirterek, "Adilcevaz ismi cevizden gelir. Rus işgalinde sayısız ağaç varmış. Ruslar 7 yıl boyunca Adilcevaz’da kalmışlar ve ceviz ağaçlarının yüzde 80’ini diyebiliriz ki kesmişler. Ona rağmen çok şükür Adilcevaz’ın cevizi gene zirvede ve zirvedeki yerini koruyor" dedi.

Bu haber Haber Elazığ - Elazığ Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.