Yaptığı basın açıklaması ile adaylığını bildiren Canpolat, daha önce belediyecilik alanında faaliyet gösterdiğini, belediye alanındaki deneyiminden faydalanarak şehre katkı sunacağını belirtti. Gerçekleşen basın toplantısına Zafer Partisi  Elazığ İl Başkanı Onur Omrak’ta katılım sağlayarak Belediye Başkan Aday Adayı Zülküf Canpolat’a tebriklerini iletti. 
RANDIMANLI BİR SİYASET İÇİN ADALET PARTİSİ ŞU AN YOLA ÇIKMIŞ DURUMDA
Başkan Aday Adayı Zülküf Canpolat, basın açıklamasında “Biz bir kesimin değil her kesimin sesi olmaya geliyoruz.” İfadelerinde bulunarak;
“Elazığ Adalet Partisi Belediye Başkan Aday Adaylığımı açıklıyorum. İnşallah gelecek günlerde resmi açıklamamızı da gerçekleştireceğiz. Şimdi Elâzığ’da gerçekten bir değişime ihtiyaç var. Bizim Partimizde eski köklü bir parti. Partimizin geçmişi 1930’lara 1940’lara dayanıyor nerdeyse. Ama dediğim gibi siyaset şuan çok değişik bir hal aldı. Kimin ne yaptığı belli değil randımanlı bir siyaset için Adalet Partisi şuan yola çıkmış bulunmakta.  Genel Başkanımız Sayın Dr. Vecdet Öz, bilgili birikimli bir insan. Bizlerde onun bilgi ve birikimi dahilinde devam edeceğiz. Umarım hemşerilerimizde bizden desteklerini esirgemezler. Biz bir kesimin değil her kesimin sesi olmaya geliyoruz. Allah’ın izniyle büyük bir ses getirmeyi başaracağız. Şu an aday adayı olarak açıklamamızı yaptık bu hizmete talibiz. Şehrimize hizmet etmeye talibiz. 
Geçmiş dönemlerde de Belediyemizde belirli kadrolarda görev aldım. Bir belediye geçmişim bulunmakta. Bu konuda deneyimimde bulunmakta. Çevremizin bizlere desteğini bekliyoruz. Özellikle Zafer Partisi Elazığ İl Başkanı Onur Omrak Beyefendiye teşriflerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. “ dedi. 
ZAFER PARTİSİ ELAZIĞ İL BAŞKANI OMRAK TEBRİKLERİNİ İLETTİ
Zafer Partisi Elazığ İl Başkanı Onur Omrak, Adalet Partisi ile yakın duygulara sahip olduklarını bildirerek Başkan Aday Adayı Zülküf Canpolat’a tebriklerini iletti.  Başkan Omrak konuşmalarının devamında; 
“Bugün Adalet Partisi Elazığ İl Başkanı Zülküf Canpolat’ın daveti üzerine buraya katıldık ve kendisini adaylığından dolayı tebrik ediyoruz kendisini. Gerek vizyonuyla, gerek belediye  tecrübesiyle,  gerek sosyal çevresiyle faydalı olacağını düşündüğümüz bir aday. Kendisini çıktığı bu yolda tebrik ediyoruz ve İnşallah başarılı olmasını diliyoruz. Partiler olarak aslında bir çok prensipte uyuşuyoruz. Özellikle 13 milyon kaçak göçmenin gönderilmesi noktasında Adalet Partisi’ninde bizimle benzer duygulara sahip olduğunu biliyoruz. Elazığ’da Afgan, Suriyeli görmek istemiyorsanız Adalet Partisi’nde Zülküf Beyefendi’nin iyi bir alternatif olacağını düşünüyoruz. “ dedi.