Elazığ Merkezde olduğu gibi ilçelerde de yerel seçimler konuşulmaya başlandı. Elazığ Merkez kadar ilçelerde de belediye seçimi kıyasıya geçmesi bekleniyor.
Ak Parti’de Belediye Başkan Aday Adaylık süreci biterken diğer partilerde başvurular devam ediyor.
Elazığ’ın ilçelerinde seçim yarışının en hareketli geçeceği yerlerin başında Baskil geliyor. Ak Partiden Baskil’den; Ahmet Özden Özen, Turgay Aksoy aday adaylığını açıklarken mevcut başkan İhsan Akmurat’a aday adayı şuanda…
Baskil’de; “MHP ve diğer partilerde başvurular devam ederken seçim Ak Parti ve MHP adaylarının arasında geçmesi bekleniyor.
“O İSİM HALA SESSİZLİĞİNİ KORUYOR”
Baskil’den Aday adayı olması beklenen bir isim var o hala sessizliğini koruyor. Seçim dengelerini değiştirecek o isim kim mi tabi ki Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş…


Baskillerin gönlünde taht kuran Mitat Ulaş, her platformda ilçesini dilinden düşürmüyor. Birçok programlar düzenleyerek Elazığ’ın tamamına yakın bürokratlarını ilçesine götürerek sorunlarını taleplerini yerinde iletti.


“BASKİLLİLER MİTAT BAŞKAN’I BELEDİYE BAŞKANI OLARAK GÖRMEK İSTİYOR”
Baskillerin Elazığ merkezine gelip de, ziyaret etmeden dönmedikleri tek yer Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odasıdır. Mitat Başkanın samimi sohbetini ve bilgi birikiminden her zaman faydalanan Baskiller, bu seçimde Mitat Ulaş’ı Belediye Başkanı olarak görmek istiyor…


VATANDAŞ HİZMET EDECEK BAŞKAN İSTİYOR”
Esnafına yaptığı hizmetlerden dolayı “Yılın Esnaf Odası Başkanı Seçilen” Mitat Ulaş, Gazetecilerin ısrarla “Baskil’e Belediye Başkanı Adayı olacak mısınız? Sorusuna açık yüreklilikle cevap vererek “Görevden kaçmam bizlere görev verilirse seve seve yaparım, ama aday adayı olmam aday gösterilirsem sonuna kadar göreve varım” cevabını çok kez verdi. Geçen milletvekilliği seçiminde birçok partiden adaylık teklifi gelmişti ama bunları kabul etmeyerek ilçesine hizmet etmek istediği görünüyor. 
Baskilli vatandaşlar, yeni yüzler ve çalışacak başkan görmek istedikleri ifade ederek “Bizler, Mitat Ulaş gibi başkan istiyoruz. Başkanımız ilçemizin sorunlarını çok iyi biliyor. Her zaman ulaşabildiğimiz bir insan inşallah onu Başkan olarak göreceğiz.” 
Seçimlere kısa bir süre kalmasına rağmen Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş’a Ak Parti ve MHP’den Baskil Belediye Başkanlığı adaylığı teklifi gelirse yok demeyeceği düşünülüyor.
Mitat Ulaş, Bu iki partiden Belediye Başkanı adayı olursa seçimi büyük bir farkla kazanarak belediye başkanı olması bekleniyor…