Elazığ ile birlikte 11 il ve milyonlarca vatandaşımızı etkileyen ve Asrın Felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinde on binlerce can kaybı yaşadıklarını ifade eden Başkan Çınar yayınladığı mesajında şu açıklamalara yer verdi:

“24 Ocak Elazığ Depremi ve 6 Şubat depremlerinde yaşanan kayıplarımız ve acımız ilk günkü gibi tazeliğini korumakta. 24 Ocak Elazığ Depremi anmamızda bu tarihlerin; depremle yaşamayı öğrenebilmemiz için bizlere ödev ve sorumluluklarımızı hatırlatan tarihler olduğunu belirtmiştik.

İlimizin ve bölgemizin deprem üretebilecek aktif fay hatları üzerinde yer aldığı gerçeğiyle birlikte,  Depremin acısını bir daha yaşamamak için bilimsel ve teknolojik verilere uygun yapılaşmayı yaygınlaştırmak ve şehrimizin deprem dirençli kent haline gelmesi gerektiğini belirtmiş ve bu kapsamda önümüzdeki mahalli idareler seçimlerindeki kıymetli adaylarımızın bu konuyu başlıca gündemleri haline getirmelerine dair istirhamda bulunmuştuk.

Ben bugün buradan tekrar çağrımı yinelemek istiyor ve başta Deprem bölgesinde yer alan ilimizde olmak üzere bölgemizde bu tür afetlere karşı her zaman hazırlıklı ve teyakkuz halinde olmamız gerektiğini yeniden hatırlatmayı bir vazife olarak görüyorum.

Tekrar tekrar belirtmek isterim ki; depremle yaşayabilmeyi öğrenebilmek adına yapı stoklarımız, işyerlerimiz ve evlerimiz depreme dayanıklı hale getirilmelidir. Bunun gereği için iş dünyasının temsilcileri olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız.Aziz Şehrimizde karşı karşıya kaldığımız bu asrın felaketinde, yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerimize ve ülkemize sabr-ı cemil diliyorum.