Haber Elazığ - Elazığ Haber
Haber Elazığ - Elazığ Haber
EKONOMİ

30 yıldır sobacılık mesleğini sürdürüyorlar

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Yakup ve Feyzi Metin kardeşler, 30 yıldır sobacılık mesleğini sürdürüyorlar.

30 yıldır sobacılık mesleğini sürdürüyorlar
Paylaş:
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Yakup ve Feyzi Metin kardeşler, 30 yıldır sobacılık mesleğini sürdürüyorlar.
Sobacılar Sokağı’nda yer alan atölyede kışlık soba üretimi yapan Yakup ve Feyzi Metin kardeşler, yeni ısıtma yöntemlerinin gelmesiyle birlikte işlerinde azalma yaşanabildiğini söylediler. Sobacılık mesleğinin ilçedeki yerel kültür açısından önemini vurgulayan Metin kardeşler, ilerleyen yıllarda doğalgazın yaygınlaşmasıyla sobaya olan talebin daha da düşeceğini ifade ettiler. Kardeşiyle birlikte 30 yıldır sobacılık mesleğini sürdürdüğünü ifade eden Feyzi Metin isimli sobacı, “Tabii bu sobalar çeşit bakımından değişiyor. 30 senedir bu işi yapıyoruz. Kalorifer sistemine rağmen soba satışlarımız ve imalatımız hep devam ediyor. Bir de doğalgaz sistemi gelirse 600 olan üretim sayımız maalesef 100’ün altına düşer” dedi.
Yüksekova’da kış mevsiminin çetin geçtiğine dikkat çeken Metin, “Havaların soğumasıyla birlikte sobalarımıza rağbette arttı. Yıllardır kışa dayanıklı sobalarımızı yapıyoruz. Bu sene diğer senelere göre sobalarımızın fiyatlarında artış oldu. Ama biz her bütçeye uygun soba yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber Haber Elazığ - Elazığ Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Erzincan’a soğuk hava uyarısı

Akışın sonuna geldiniz.