Kendisi ve projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulunan CHP Baskil Belediye Başkan Adayı Veli Baygeldi, muhafazakar bir aileden geldiğini, babasının ve dedesinin emekli imam olduğunu ifade etti. CHP’den siyaset yapmasının nedenini açıklayan Baygeldi, “Düşüncelerimi en rahat şekilde açıkladığım parti, şuanda Cumhuriyet Halk Partisi” dedi.
“BİZİM DE MİLLİYETÇİ DURUŞUMUZ VAR”
Başkan Adayı Veli Baygeldi; “20 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi üyesiyim. 2023 yılında 19 kez Baskil ilçemize geldim. İlçemizin köylerini gezdim. Ben iş insanıyım. Şuanda Belediye Başkanın gelirinin 10 katından daha fazla kazanıyorum. 500 tane çalışanım var. Benim tek gayem ilçeme en güzel şekilde hizmet etmek. Ben Baskilli Zeki hocanın oğluyum babam ve dedem emekli imam… Biz muhafazakar bir aileyiz. Düşüncelerimi en rahat şekilde açıklayacağım parti şuan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bazı vatandaşlarımız söylüyor, bu kadar muhafazakarsın neden MHP’de siyaset yapmıyorsun diye söylemlerinde bulunuyorlar. Çünkü milliyetçi bir kitlemiz var aile olarak. Ülkü ocaklarını çok iyi biliyorum. Ülkü ocaklarında akrabalarım çok var ben de kaldım oralarda, etkinliklerine çok kez katıldım. Ülkü ocaklarında üst düzey arkadaşlarım var. Biz, her zaman arkadaşlarımıza destek olmuşuz. Bizim de milliyetçi duruşumuz var. Her MHP’li milliyetçi değildir, her cumhuriyetçide milliyetçi değildir. Her Ak Partili de milliyetçi değildir.  Milliyetçilik nedir, milleti sevmektir, saygı duymaktır, değerler bütününe, ortak paydaya saygı duymaktır orada buluşmaktır”

“SİYASETİN EN ÖZGÜR YAPILDIĞI YER CUMHURİYET HALK PARTİSİDİR”
CHP Baskil Belediye Başkan Adayı Veli Baygeldi; “İlçede tek aday şuanda benim, diğer partilerin adayları hala belli olmadı. Diğer partiden aday arkadaşları aradım, Ak Parti adayını aradım gelin birlikte televizyon programına çıkalım. Vatandaşlarımıza söyleyelim biz toprağın evlatlarıyız. Bizim, bir birimizden kavgamız yok. Tek derdimiz hizmet etmektir. Arkadaşlar, biri dedi yönetimim izin vermez, diğeri dedi adaylığım kesin değil dedi. Ben şunu söylüyorum siyasetin en özgür yapıldığı yer Cumhuriyet Halk Partisidir. Bizim partimizin, il yönetimi olsun ve genel merkezimiz bizim ne konuşacağımıza asla müdahale etmiyor. Partimizin her zaman bizim yanımızda olduğunu biliyoruz ve bunu her zaman hissettiriyorlar”
“BASKİL’İN BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACI VAR”
Baskil’in birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu dönem olduğunun altını çizen CHP Baskil Belediye Başkanı Veli Baygeldi, ; “Baskil ilçemiz 20 yıldır hizmet alamıyor. İlimizin en geri kalmış ilçesi durumunda. Her zaman söylüyorum ilçemizin yukardan bir girişi var. İlçemize yabancı birisi geldiğini de sanki bir dağ köyüne gelmiş hissediyor. Kasalar, sebzeler, el arabaları ve kahvehanelerin sandalyeleri caddelerin ortasında… Belediyenin zabıtası yok mu? Niye bunları kaldırmıyorlar? 31 Mart seçimleri yaklaştı diye kimseye ses çıkarmıyorlar. Belediye zabıtayı kullanamıyor, İŞ- KUR üzerinden aldığı işçileri kullanamıyor. Belediye personelleri zaten çalıştıramıyorlar…” ifadelerine yer verdi.