Program sunucusu Ceylan Tümen’ni sorularını canlı yayında cevaplayan MHP Baskil Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Kürüm, kendisi ve projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

“MEYDANLARDA KİBİR ABİDESİ GİBİ GEZENLER VAR”

Baskil’in yönetim konusunda çok sıkıntı yaşadığını dile getiren Aday Adayı Ahmet Kürüm; “Baskil’imiz Malatya ilimize komşu bir ilçemiz. Barajın sağ tarafı Malatya’nın Battalgazi ilçesi sol tarafı Baskilimiz. Bu iki ilçemizin karşılaştırılmasını istiyorum. Her iki belediyeyi de aynı partimiz yönetiyor. İki ilçemiz de hükümetimizden aynı desteği alıyor. Bakıyorsunuz, Malatya tarafına; aile çay bahçeleri var, sosyal tesisler var, her gün düzenli olarak turlar düzenleniyor…

Bizim tarafa bakıyoruz; gemiye yetişmek için çamurla cebelleşen bir halk var. Bizim tarafta o sahile giden bir yolumuz bile yok. Bırakalım diğer karşılaştırmaları. İki belediyenin gelirine bakıyoruz ikisi de aynı gelirde. Her iki belediyemizin arkasında da hükümetimiz var. İlçemizin sıkıntıları konusunda çok şikayet alıyoruz ama meydanlarda kibir abidesi gibi gezen ve Baskil’i çok mutluymuş gibi gösteren, Baskil’de hiçbir sıkıntı yokmuş gibi gösterenler var. Aslında Baskil’e giderseniz iki dükkan arası 10 metredir ama halk arasına girdiğinizde bu mesafe 10 kilometredir. Çünkü halkımız şuanda aşırı şekilde kutuplaştırılmış bir şekilde. İnsanlarımız oy verdin vermedin nedeniyle kutuplaştırılmış durumda. İnsanlarımız kendi arasında sevgiyi unutmuş durumda”

“BİZ, BASKİL’DE ÇOK ŞEYİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Ahmet Kürüm; “Allah nasip eder, partimizden belediye başkan adayı olursak çok şeyi değiştireceğiz. Biz, değişime de başladık aslında. Partimizin aday adayı arkadaşlarla şuanda birlikte hareket ediyoruz. Bu birlikteliği sağlayan Baskil İlçe Başkanımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Biz, bir aile gibi hareket ediyoruz. Biz, projeler konusunda da aday adayı arkadaşlarla birlikte hareket ediyoruz. Bizim aramızdan kim Belediye Başkanı olsun fark etmiyor. Ben Belediye Başkanı demek istiyorum çünkü partimizin gösterdiği aday inşallah Belediye Başkanı olacak ilçemizde. Aday adayı arkadaşlarımızdan kim belediye başkanı olursa olsun projeler konusunda da ortak hareket edeceğiz”.

“ÖNCE SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ SONRA YATIRIM ALACAĞIZ”

MHP Baskil Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Kürüm; “Devletimizden, Allah razı olsun ilçemize doğalgazı getirdi de ilçemizde hala düzenlemesi yapılmadı. İlçemize girişte iki araç birlikte geçemiyor mutlaka birinin durması gerekiyor çünkü ilçeye başka giriş yok. Bu halimiz gerçekten gülünecek durumda. Biz, öncelikle ilçemizin sıkıntılarını çözeceğiz ve Baskilimize yatarım almaya başlayacağız. Yatırımlarımıza kayısı ile başlayacağız. Öncelikle kayısımızı tüm ülkemize duyurmamız gerekiyor.”

“KAYISI FESTİVALİ DÜZENLEYECEĞİZ”

“Şuanda kayısı komşu ilimizde görünüyor ama kayısının yüzde 40’ı ilçemizde üretiliyor. Allah nasip eder Belediye Başkanı olursak hemen bu yaz kayısı festivalimizi düzenleyeceğiz. Sonrasında bütün büyük şehirlerimizde Baskil Kayısı adıyla tanıtım günleri yapacağız. Şuanda ilçemize gelen bir misafir kayısı almak istese bir işletme yok.”

“ŞİRE PAZARI KURACAĞIZ”

“KUZEY ŞEHİRLERİNİ KURACAĞIZ”

“Biz, göreve gelirsek ilçemize şire pazarı kuracağız. Bunun ön anlaşmasını da yaptık. Baskil Belediyemiz partimize geldiğinde firmamızla resmi antlaşmasını yapacağız. Ayrıca “Kuzey Şehir” adında konut projemiz var. Bu proje 1- 2 etap şeklinde olacak bu yatırımında şuanda sözünü almış bulunmaktayız. “Kuzey Şehir 1” projemiz TOKİ mantığında olacak. TOKİ konutlarından faydalanamayan vatandaşlarımız, bu konutlarından faydalanacak. Ödemeleri vatandaşlarımızın kolayca ödeye bileyeceği şekilde olacak. “Kuzey Şehir 2”konutlarımız da villa şekilde olacak. Bu projemizin amacı da il dışında yaşayan vatandaşlarımızı ilçemize getirmeyi amaçlıyoruz”

“BARAJ SEFASI PROJESİ HAYATA GEÇECEK”

“İLÇEMİZE ÖĞRETMENEVİ YAPACAĞIZ”

“Tuzla Yat firması ile antlaşmamızı yaptık. 10 adet gezi teknesinin içinde bulunduğu Baraj Sefası projemiz sahilde yapacağız projelerimizden bir tanesidir. Anlaşmayı yaptığımız firma sadece sahil kenarında bir yer tahsis etmemizi istediler. Bizlere ayrıca bu yerleşkenin yayında öğretmenevi de yapacaklar. Şuanda bizim ilçemizde bir öğretmenevimiz yok. Biz, yapacağımız çalışmalarla istiyoruz ki ilçemize vatandaşlarımızı çekmektir.

“EĞİTİM ÖĞRETİM KURSU KURACAĞIZ”

“Eğitim benim her zaman kırmızı çizgim olduğunu ifade ediyorum. Bir kurs merkezi ile anlaşmamızı yaptık ilçemize eğitim öğretim kursunu kuracağız. Öğrencilerimiz, kurs konusunda Malatya ve Elazığ merkeze gidip gelmek zorunda kalıyor. Öğrencilerimizi bu yorgunluktan kurtaracağız ve ilçemize eğitim ve öğretim kursunu kuracağız”.

“BASKİL MERKEZDE İNTERNET ÜCRETSİZ OLACAK”

“İlçe gezilerim birinde görmüştüm ve çok beğenmiştim. Bir ilçemizde internet tamamen ücretsizdi. İnşallah bizlerde Baskil’de interneti ücretsiz yapacağız. Bunun çalışmalarına başladık. Tüm vatandaşlarımız, ilçe merkezimizde interneti ücretsiz olarak kullanacak.

“İŞÇİ KOOPERATİFİ KURACAĞIZ”

Yaz aylarında ilçemizde işçi problemi çok yaşanıyor. vatandaşlarımız çünkü çoğu  kayısıyla uğraşıyor. Özellikle yaz aylarında çok işçi problemi yaşıyoruz. Biz, bu sorunu çözmek için işçi kooperatifi kuracağız. İşçilerimizin kalması için yataklı apartımız olacak. İlçemizde çalışmak isteyen vatandaşlarımız orada kalacak. Bu şekilde vatandaşlarımız işçi problemi yaşamayacak. Bu uygulama şuan ilimizde yok inşallah biz bu uygulamayı ilçemizde gerçekleştirmiş olacağız.

“YATIRIMLARIMIZI 3 YILDA İLÇEMİZE KAZANDIRACAĞIZ”

“Biz, ilçemiz için kazandıracağımız yatırımlar için ilçe ilçe, il il gezdik. Yatırımcılarımızla aylarca görüşme yaptık. İnşallah göreve gelirsek söz verdiğimiz tüm yatırımları 3 yıl içinde yapacağız. Gece gündüz ilçemiz için ekibimizle çalışacağız” dedi.

“CANLI YAYINDA KÜRÜM HOCA’YA BÜYÜK DESTEK”

Canlı yayında projelerini bir bir ayrıntıyla açıklayan MHP Baskil Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Kürüm’e Baskilli hemşerilerinden büyük destek geldi. Programa whatsapp üzerinden mesajlar gönderen vatandaşlar, Aday Adayı Ahmet Kürüm’e başarılar dileyerek Kürüm’ü belediye başkanı olarak görmek istediklerini ifade ettiler.