Toplantının açılış konuşmasında “Muhterem Tüm Emekliler Derneği Başkanımız Mehmet Kayabaş, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Muhterem Başkanları ve toplantımıza bizleri kırmayıp gelen pek Muhterem emekli hemşehrilerim hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Toplantımızın amacı 15 milyon emeklimizin sorunlarını ve yaşadıklarını daha iyi anlamak, haklarını aramak, dile getirmek, kamuoyu oluşturmak ve bu sorunların çeşitli gündemler arasında kaybolmasını önlemektir. Maalesef emekliliklerimize layık görülen maaşlar bizleri derinden üzüyor. Emeklilerimizin evinde oturup, istirahat edeceği bir yaşta çalışmak zorunda kalması ayrı bir üzüntü kaynağıdır. Tabi siz muhterem emekli hemşehrilerimiz olarak yaşadığınız sorunları daha iyi aktaracaksınız. Bende bu sorunların çözülmesi için elimden geleni yapacağım inşallah. Ben bu anlamda sözü uzatmak istemiyorum, sözü Tüm İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Sayın Mehmet Kayabaş’a bırakıyorum” Başkan Mehmet Kayabaş şu ifadeleri kullandı. “15 milyon emekli, ailesiyle birlikte 35 milyonu buluyor. Emekli kimseye muhtaç olmadan insanca yaşayabileceği bir maaş istiyor. Hastanelerden alınan katkı payları sürekli artıyor. Emeklilik lütuf değildir bir haktır.” dedi. 
Toplantıya katılan emekli vatandaşlar ise çarpıcı açıklamalarda bulundu.
“Emekliyim. 44 sene prim ödedim. 2000 yılından önce %90 ile emekli olunuyordu. Yani örnek veriyorum 10 bin alıyorsan 9 bine düşüyordu. En fazla %10 kaybımız oluyordu. AK Parti 2008 yılında aldığı kararla bunu %60’a düşürdü. Yani 10 bin alan 6 bin alıyor emekli olunca. Bizim ne günahımız var.” 
Diğer bir emekli vatandaş “ 1999 yılında emekli oldum. Eskiden emekli ile memur emeklisi arasında fark yok denecek kadar azdı. Şimdi %100 fark var.  Emekli olduğumda 1 daire alabiliyordum şimdi dairenin kapılarını alamazsınız. Benim istirahat etmem gerekirken çalışıyorum, oğlumun işi yok diye kahvede oturuyor. Bu devlet bana insanca bir maaş versin oturayım. Oğluma da iş versin “ 
Bir diğer emekli vatandaş şunu söyledi.  “Bu maaşla pazara çıkmaya utanıyoruz. 7500 lira maaş alıyorum. Bu emekli maaşı ne olacak. Oy verdik bizim suçumuz neydi.” diye sorunlarını ifade ettiler. 
Toplantı sonunda Başkan Akın, emeklilere teşekkür ederek mutlaka bu sorunları takip edip çözmek için çabalayacağını her mecrada gündeme getireceğini ifade etti.