Haber Elazığ - Elazığ Haber
Haber Elazığ - Elazığ Haber
GÜNCEL

Jeofizik etüd çalışmaları yerinde incelendi

Bin dönümlük Jeotermal Sera OSB kurulumu için yapılan jeofizik etüd çalışmaları yerinde incelendi.

Jeofizik etüd çalışmaları yerinde incelendi
Paylaş:
Bin dönümlük Jeotermal Sera OSB kurulumu için yapılan jeofizik etüd çalışmaları yerinde incelendi.
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’nun talimatlarıyla il genelinde sera alanlarını artırarak bölge ve çevre illerinin sebze deposu olma amacıyla gerçekleştirilen projelerin çalışmaları hızla devam ediyor.
Erzincan Valiliği himayesinde Erzincan Belediyesi ve Erzincan İl Özel İdaresi tarafından başlatılan çalışmalarda Erzincan merkez Akyazı Mahallesi Aktoprak mevkiinde bulunan bin dekarlık alana Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalara hızlandırıldı.
Bu amaçla Valilik koordinasyonunda Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının (KUDAKA) proje hibe destekleriyle Erzincan Belediyesi ile Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında MTA tarafından bölgede Jeofizik Etüd Raporu çalışmaları başladı.
Erzincan Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özker, Erzincan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yardımcısı Teoman Yerlikaya ve Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin Sera OSB kurulması planlanan alanda incelemeler yaparak MTA yetkililerinden alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Bu haber Haber Elazığ - Elazığ Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Emniyetten dolandırıcılık uyarısı

Akışın sonuna geldiniz.