Haber Elazığ - Elazığ Haber
Haber Elazığ - Elazığ Haber
GÜNCEL

Posof için tanıtım atağı

Ardahan’ın şirin ilçesi Posof’un tanıtımı için yapılan çalışmalara bir yenisi daha katıldı.

Posof için tanıtım atağı
Paylaş:
Ardahan’ın şirin ilçesi Posof’un tanıtımı için yapılan çalışmalara bir yenisi daha katıldı.
Posof’un tarihi, kültürel ve sosyal güzelliklerini tanıtımı için yapılan çekimler Çambeli Köyünde başladı. Köyde yaşayan bayanlar tüm hünerlerini yaptıkları Posof yemekleriyle gösterdiler. Hanımlar; Posof hinkalı, kete, katmer, çeşitli turşular ve pilav çeşitlerine mısır ekmeği olan çadi, kesme çorbası, erişte makarnası, helle çorbası ve tarhana çorbası yaparak bu anlamdaki maharetlerini ortaya koydu.
Yemek çekimlerinden sonra Cak Kalesi, peri bacalarının olduğu Hıram’da da çekimler yapıldı. Manzara ve yemek çekimlerinden sonra Posoflu yaşlılar ve âşıklarla da buluşarak aşıklarla ilgili şiirler ve değişler de alındı.

Bu haber Haber Elazığ - Elazığ Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Yavru kargaya bebek gibi bakıyorlar

Akışın sonuna geldiniz.