Bakır Madenliler Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği’nde görev değişimi yaşandı. Bir yıllık dernek başkanlığı yapan Nadir Yalap sağlık sorunlarından dolayı koltuğu Turan Kurnaz’a devretti.
Elazığ'da faaliyet gösteren Elazığ Bakır Madenlileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde bayrak değişimi yaşandı. Mevcut Başkan Nadir Yalap sağlık sorunlarından dolayı, görevi 2. Başkan Turan Kurnaz’a devretti.
Başkan Nadir Yalap, sağlık sorunlarından dolayı yürütmüş olduğu başkanlığı ikinci başkan Turan Kurnaz’a devrettiğini ifade ederek değişimin hayırlı olmasını söyledi. Yalap, “bir yıldır dernek başkanlık görevini yürütmekteyim. Bazı sağlık sorunlarımdan dolayı bu görevi bırakmam gerekiyordu. İstemeyerek de olsa bırakmak zorunda kaldım ama bir yönden çok seviniyorum çünkü dernek başkanlığını çok değerli Turan kardeşimize bırakıyorum bu yönden çok mutluyum. Ben inanıyorum ki bu görevi layıkıyla yapacak ve Maden Derneği’nin çıtasını daha da yukarıya taşıyacağından eminim. Kendisine bu yeni görevinden dolayı başarılar diliyorum” dedi.
Dernek olarak amaçlarının, bakır madenlerinde çalışan ve emekli olan üyelerin bir araya getirmek ve dayanışmayı güçlendirmek olduğunu ifade eden Başkan Turan Kurnaz, Hedeflerinin, yeni bir dernek binası kazandırmak olduğunu söyledi. Kurnaz, “Elazığ’da bizler Madenliler olarak birbirimizle dayanışma içerisinde olduğumuz müddetçe ki buna da bir yönetici bir yönetimin olması lazım. Ben Elâzığ’da Esnaf Odaları Birliği Başkanı seçildiğim dönemde şu vaatte bulundum Elazığ Esnaf Odaları Birliği’nin yeni binasını inşa edeceğim, Allah’ın izniyle mevcut belediye başkanımızın da bana vermiş olduğu desteğe binaen şuanda Sürsürü’de Elazığ Esnaf Odaları Birliği’nin 6 kat binası mevcuttur. Ben madenli hemşehrilerimi de şunu söylüyorum Madenliler’in derneğinin daha görkemli, daha şeffaf, daha güzel toplumun iletişimini sağlayabileceği bir binayı inşallah sizlerin desteğiyle inşa edeceğimi buradan özellikle söz veriyorum. Madenliler böyle birlik ve beraberliğin olabileceği bir binanın olmasını istiyorum. Bizim domino taşımız çok önemlidir bizler domino taşı oynayan toplumuz, okeyin oynandığı böyle sosyal faaliyetlerin olabileceği bir yeri inşallah inşa edeceğim” dedi.
Devir teslim törenine katılan dernek üyeleri, değişimin hayırlı olmasını dileyerek, birlik ve beraberliğin öneminden bahsettiler.