Haber Elazığ - Elazığ Haber
Haber Elazığ - Elazığ Haber
GÜNCEL

Çiftçilere yüzde 75 hibeli fasulye tohumu dağıtıldı   

Elazığ’da çiftçilere yüzde 75 hibeli fasulye tohumu dağıtıldı.   

Çiftçilere yüzde 75 hibeli fasulye tohumu dağıtıldı   
Paylaş:

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi çerçevesinde İl Müdürlüğümüzce hazırlanan Kuru Fasulye Ekiyorum Toprağımı Zenginleştiriyorum Projesi çerçevesinde çiftçilere fasulye tohumu dağıtımı, İl Müdürü Ali Kılıç’ın katılımıyla gerçekleştirildi. 
Yüzde 75 hibeli fasulye tohumuna 210 çiftçinin müracaat ettiğini ifade eden Kılıç, ''Müdürlüğümüzce hazırlanan Kuru Fasulye Ekiyorum Toprağımı Zenginleştiriyorum Projesi ile İlkbahar döneminde ekimi yapılacak kuru fasulye tohumluğuna, ilimiz merkez ve ilçelerinden 210 çiftçi müracaat etti. Proje şartlarını taşıyan üreticilerimize, kişi başına en az 25 kilogram en fazla 100 kilogram sertifikalı Dermason çeşidi kuru fasulye tohumu dağıtılacaktır. Tohumluk maliyetinin yüzde 75’ i Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenecek, yüzde 25’ i ise çiftçilerimiz tarafından karşılanacaktır” dedi. 

Bu haber Haber Elazığ - Elazığ Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et ‘Elazığ’a hizmet etmek bir gururdur’

Akışın sonuna geldiniz.