Haber Elazığ - Elazığ Haber
Haber Elazığ - Elazığ Haber
GÜNCEL

Başkale’de nisan ayında kar yağışı etkili oldu

Van’ın Başkale ilçesinde yazı bekleyen vatandaşlar sabah saatlerinde güne kar sürpriziyle uyandı.

Başkale’de nisan ayında kar yağışı etkili oldu
Paylaş:
Van’ın Başkale ilçesinde yazı bekleyen vatandaşlar sabah saatlerinde güne kar sürpriziyle uyandı.
2 bin 460 rakımla Türkiye’nin en yüksek yerleşim yerlerinden olan Başkale’de hava sıcaklığı, mevsim normallerinin altına düştü. Etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi beyaza büründü, evlerin çatıları ile araçlar karla kaplandı. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise zor anlar yaşadı.
Kar kalınlığının 5 santimetreye yaklaştığı ilçede vatandaşlar kar yağışının kendileri için sürpriz olduğunu belirterek, "Türkiye’nin batısı yazı yaşıyor. Biz hala kışı yaşıyoruz. Ben kendim çiftçiyim. Hayvanlarımızı 20 gündür meraya salıyorduk. Nisan ayındayız ve hayvanların yemi de bitmiş, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Hala kışı yaşıyoruz. Allah’ın izniyle bu sene yaz biraz daha erken gelseydi iyi olurdu" dedi.

Bu haber Haber Elazığ - Elazığ Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.