Geçtiğimiz günler Elazığ için hazırladığı projelerini Elazığ kamuoyu ile paylaşan Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Abdullah Akın, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Akın seçim ziyaretleri kapsamında Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şubesi ve Tüm Emekliler Derneği (Tüm Emek Der) Elazığ Şubesini ziyaret etti.
GÜR; “SORUNLARIMIZLA YAKINDAN İLGİLENİYORSUNUZ”
Akın’ın ziyaretine ilişkin açıklama yapan Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Vedat Gür; “Derneğimize Şahin Şerifoğulları randevu vermiyor. İçeri sizden başka bir siyasi girmiş değil. Emeklilere layık görülen maaş emekliyi ölüme terketmekle aynı anlama geliyor. Hal böyleyken 2024 yılını Emekliler yılı olarak ilan etmek emekliyle açıkça alay etmektir. Emeklilerin bir kısmı Pazarda atılmış sebzeleri seçiyor. Emeklilerimiz ikinci işte çalışıyor. Avrupa’da gelen emekli ülkemizde gününü gün ederken, biz kendi ülkemizde geçim mücadelesi veriyoruz. Açıkladığınız projeleri ilgiyle dinledik. Sorunlarımızla yakından ilgileniyorsunuz, sizi takdir ediyoruz, desteğimiz sizinle olacak. 
KAYABAŞ; “BU YIL EMEKLİLERİN TABİRİ CAİZSE ÖLÜM YILIDIR”
Tüm Emekliler Derneği (Tüm Emek Der) Elazığ Şube Başkanı Mehmet Kayabaş ise Akın’ın ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada; “Bu yıl Emeklilerin tabiri caizse ölüm yılıdır. Maaşlar çok yetersiz, geçinemiyoruz” dedi.
ABDULLAH AKIN; “HEMŞEHRİLERİMİZ İÇİN HALK EKMEĞİ FABRİKASI KURACAĞIZ”
Ziyaretler sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Adayı Akın ise;
“Muhterem Emekli hemşehrilerim, ağabeylerim öncelikle bu ilgi ve karşılamanızdan dolayı teşekkürlerimi arz ediyorum. Emeklilerimizin durumunu muhterem başkan ifade ettiler. Bende emeklilerimizin yaşadığı zorlukları yakından takip ediyor ve biliyorum. Belediye Başkanı olmam durumunda öncelikle bütçenize katkıda bulunmak için, Halk Ekmek Fabrikası kurarak ekmeği, Yöresel ürünleri satış noktası kurarak temel tüketim malzemesi süt, peynir, yağ vb ürünleri inşallah sizler uygun bir şekilde arz edeceğiz. Su konusunda da mutlaka indirime gidilecek. Elektrik maliyetlerini düşürücü yatırımlarımız olacak. Bir diğer konuda Emekli Evi projemiz olacak. Burada uygun şartlarda vakit geçirebilecek, sosyal faaliyetleriniz yapabilecek ve ailenizi ve misafirlerinizi ağırlayabileceksiniz. Bir dernek başkanı temsil gücüne sahip konumdadır. Bizim için dikkate alınması en yüksek mevkidir. Biz mutlaka sizlerle sürekli istişare halinde olacağız” dedi.
EMEKLİ EVİ PROJESİ NEDİR?
Emekli ve yaşlı vatandaşlarımızın hem kaliteli vakit geçireceği hem de birikimlerini ve tecrübelerini yeni nesillere aktarabilecekleri verimli ortamlardan oluşan Emekli Evi inşa edilecek…