Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ASKON Elazığ Şube Başkanı Abdullah Çınar ; “Bilindiği üzere, İzmir Adliyesi’nde 5 Ocak 2017’de bölücü terör örgütü PKK mensupları ile çatışmaya giren, teröristleri etkisiz hale getirip onlarca insanın canını kurtaran kahraman hemşerimiz polis memuru Fethi Sekin şehit düşmüştü. Kahramanca mücadele edip şehit düşen Sekin, şehadetinin 6’ıncı sene-i devriyesinde unutulmadı ve Elazığ Valiliği tarafından şehidimiz Fethi Sekin’in Baskil ilçemizin Doğancık köyündeki kabri başında anma programı düzenlendi.
Bu vesileyle teröristlerle kahramanca mücadele ederek şehit düşen hemşerimiz Fethi Sekin'i rahmetle anıyor, tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz.
Kamuoyundan takip ettiğimiz kadarıyla, kahraman hemşerimiz Şehit Fethi Sekin'in Elazığ Valiliğince düzenlenen anma programına; başta İlimizin lokomotif STK'sı Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ve ilimizin iş dünyası ve ekonomisi ile ilgili profesyonel bir projeksiyonla ilgili bakanlıklar ve kurumlar nezdinde lobicilik faaliyetlerinde bulunan derneğimiz ASKON olmak üzere birçok STK'nın davet edilmediğini öğrendik.
Daha önce de, Malatya Valiliği ve Malatya Belediye Başkanlığı tarafından, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde Malatya'ya destek veren iller 'Teşekkürler Türkiye' projesi  başlatmış ve depremde Malatya'nın en ön safta yanında olan Elazığ’da 'Teşekkürler Türkiye' projesi çerçevesinde vefa otobüsünün ilk durağı olmuş, Depremde Malatya'ya yardım yağdıran, canla başla çalışan ASKON dahil Elazığ'dan hiç bir sivil toplum kuruluşunun Vefa programına çağrılmadığına şahit olmuştuk.
Sivil toplum kuruluşları, devletin ve özel sektörün ulaşamadığı pek çok alanda faaliyet göstererek sosyal fayda üretmekte ve önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Bu bağlamda ilimizde Sivil Toplum Kuruluşlarımız şehrimizdeki toplumsal ve kültürel değerlerin ve koşulların etkisiyle farklı roller üstlenmiş değerlerdir. Bugün sivil toplum kuruluşu olarak tanımladığımız kuruluşlara benzer örgütlenmeler; loncalar, ahi teşkilatı ve vakıflar şeklinde tarih boyunca hep var olmuştur. Bu sebeple Sivil Toplum Kuruluşları, günümüz Türkiye’sinde ve dünyasında önemli bir yere sahip olması hasebiyle ilimizin toplumsal değerleri söz konusu olduğunda göz ardı edilmeyecek biçimde taraf ve muhataptır.
İlgili programlardan sorumlu Elazığ Valiliğinin ilimiz STK'larını görmezden gelen bu tutumu, tarafımızca ve davet edilmeyen tüm kurum, dernek ve Sivil Toplum Kuruluşları nezdinde teessür ve teessüfle karşılanmıştır. Kıymetli Elazığ Kamuoyuna saygı ile duyurulur” dedi.