Haber Elazığ - Elazığ Haber
Haber Elazığ - Elazığ Haber
GÜNCEL

Pasinlerde sel yıktı geçti

Erzurum’un Pasinler ilçesine bağlı Pelitli köyünde, şiddetli yağışların ardından meydana gelen heyelan ve sel felaketi büyük yıkıma yol açtı.

Pasinlerde sel yıktı geçti
Paylaş:
Erzurum’un Pasinler ilçesine bağlı Pelitli köyünde, şiddetli yağışların ardından meydana gelen heyelan ve sel felaketi büyük yıkıma yol açtı.
Erzurum kent merkezine 61 km uzaklıktaki Pelitli köyünde dün etkili olan ve yaşımı adeta felç eden toprak kayması ve selde can kaybı yaşanmadı. Ancak, köyde birçok ev toprak altında kalarak yıkıldı. Sel ve heyelan sonrası köyde mal kayıpları yaşandı ve birçok hayvan telef oldu.
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, “Felaketin ilk anından itibaren devletin tüm ilgili kurumları bu bölgeye geldi. İncelemelerimiz devam ediyor, ekiplerimiz sahada görevlerini yapıyor. Burada can kaybının olmaması en büyük tesellimiz. Epey bir maddi hasar gözüküyor. Köyde 18 hane var. 50 civarında da vatandaşımız yaşıyor. Devlet burada gereken adımları atacak” dedi.
Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, “Yaşadığımızı bu sel felaketinden etkilenen vatandaşlarımız için tüm imkanlarımızı sorumluluklarımızı seferber ediyoruz” dedi.

Bu haber Haber Elazığ - Elazığ Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.